Η επιστροφή του Vince McMahon στο WWE με σκοπό την πώλησή του

Vince McMahon

Source Credit: World Wrestling Entertainment

Σε μία από τις μεγαλύτερες ειδήσεις του 2022, ο Vince McMahon αποσύρθηκε από το WWE, τον περασμένο Ιούλιο. Η απόσυρσή του ήρθε μετά από ένα άρθρο της Wall Street Journal όπου ο McMahon και ο John Laurinaitis κατηγορούνταν για πληρωμή περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε ‘αποζημιώσεις’ σε πρώην γυναίκες υπαλλήλους τους.

Από τότε, μία καινούργια θεωρία είχε εμφανιστεί στον ορίζοντα σχετικά με τον πρώην πρόεδρο του WWE. Σε μία αναφορά του Wall Street Journal, ο Vince είπε σε κοντινά του άτομα ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στην εταιρεία του καθώς επίσης και ότι “δέχτηκε κακές συμβουλές από κοντινά του άτομα και δεν έπρεπε να αποσυρθεί.”

Το πρόσφατο άρθρο της Wall Street Journal κάνει λόγο για επιστροφή του McMahon με σκοπό την πώληση του WWE. Ο McMahon θέλει να χρησιμοποιήσει την δύναμή του σαν κύριος μέτοχος για να εκλέξει τον εαυτό του, τον George Barrios και την Michelle Wilson στον Διοικητικό Συμβούλιο.

Η κίνηση για την επαναφορά του McMahon, την οποία το συμβούλιο απέρριψε προηγουμένως, απαιτεί από τρεις σημερινούς διευθυντές να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Το άρθρο επισημαίνει πως ο McMahon έστειλε στο τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο μία επιστολή τον περασμένο μήνα εκφράζοντας “αναλυτικά την επιθυμία του να επιστρέψει στην εταιρεία που διοικούσε για τέσσερις δεκαετίες, για να βοηθήσει στην στρατηγική αναθεώρησης. Ο McMahon πιστεύει πως υπάρχει ένα μικρό παράθυρο για να ξεκινήσει μια διαδικασία πώλησης μιας και τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης του WWE, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων προγραμμάτων του “Raw” και “SmackDown”, πρόκειται να αποτελέσουν αντικείμενο επαναδιαπραγματεύσεων.”

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι το WWE ζήτησε από τον Vince “να επιβεβαιώσει την δέσμευσή του για να αποπληρώσει τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν από το WWE σχετικά με μία έρευνα για τους ισχυρισμούς και ζήτησαν να μην επιστρέψει στην εταιρεία κατά τη διάρκεια των κυβερνητικών ερευνών για το θέμα. Σαν απάντηση, ο McMahon είπε ότι παραμένει πρόθυμος να συνεχίσει να εργάζεται για να ολοκληρώσει τις αποζημιώσεις που σχετίζονται με την έρευνα, σε βαθμό που δεν καλύπτονται από την ασφάλιση, αλλά αρνήθηκε να συμφωνήσει να μην επιστρέψει στην εταιρεία.”

Το WSJ άρθρο κλείνει λέγοντας πως ο McMahon ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του WWE πως, εκτός και αν έχει “άμεση ανάμειξη” ως εκτελεστικός πρόεδρος “από την αρχή μιας στρατηγικής αναθεώρησης” δεν θα υποστήριζε ούτε θα ενέκρινε “οποιαδήποτε συμφωνία για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης ούτε για πώληση.”

Από ότι φαίνεται ο Vince McMahon καταλαβαίνει πλήρως την δύναμη που έχει στα χέρια του και παρόλο που η ίδια του η εταιρεία ήθελε να τον ξεφορτωθεί για τα απαίσια πράγματα για τα οποία κατηγορήθηκε, ο ίδιος τους υπενθυμίζει πως εάν δεν είναι επικεφαλής τότε δεν θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν μπροστά ενώ θα είναι και αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον τους.

Previous
Previous

Η Stephanie McMahon αποσύρεται από το WWE ενώ ο Vince McMahon γίνεται ο Εκτελεστικός Πρόεδρος

Next
Next

Η σοβαρότητα του τραυματισμού του Hangman Page